Taekwondo klub GROM-CROATIA

Treniraj u GROMU - BUDI KO GROM!

Mjesec: ožujak 2024.

Sretan Uskrs 2024.

U ime svih trenerica i trenera kluba svim učenicima i roditeljima te Vašim obiteljima od srca želimo sretan i blagoslovljen najveći katolički i kršćanski praznik Uskrs.

Taekwondo knjiga – autor V. Mesarov Charlie

Dragi roditelji i članovi,
puno Vas je pitalo za knjigu TAEKWONDO i kako doći do nje. Još je malo knjiga preostalo na zalihama, ali moći ćete je nabaviti slijedećim putem.
Zbog poodmaklih godina i zdravstvenog stanja autora, organizaciju promidžbe i distribucije autor Veljko Mesarov Charlie povjerio je našem klubu i glavnom treneru Mladenu, kojeg možete kontaktirati na mail: taekwondo.dangun@gmail.com ili broj mobitela i whatsapp +385 92 3239687.
Promotivna cijena knjige je 35€.
Uplatu za knjigu možete izvršiti u klubu ili na IBAN:
HR23 2402 0061 1009 1673 1 . Knjigu možete pogledati u klubu.
u OVOJ OBJAVI JE I KOMPLETAN sadržaj KNJIGE! Ovo je zaista najkompleksnija knjiga o taekwondou te će Vam odlično poslužiti za podsjetnik i vodič kroz Vaše treniranje, a roditeljima kao odličan savjetnik.
ŽELIMO VAM UGODNO ČITANJE!

Sretan Samiljeol

Svim dragim prijateljima koreancima i onima koji se bave taekwondoom i hapkidom kao i djelatnicima Korejskog veleposlanstva u Hrvatskoj želimo sretan Samiljeol, Dan nezavisnosti Koreje.

Korejski pokret za neovisnost bila je pokret  za oslobađanje Koreje od Japana od 1910. Pokret je dosegao vrhunac 1. ožujka 1919. Na današnji dan dogodio se niz javnih demonstracija dok je KOreja još bila pod okupacijom Japana. Bile su to javne demonstracije protiv japanske vlade. Bilo je to nacionalističko pokazivanje snage i otpora japanskoj vojnoj vlasti u Koreji.

Kao što naziv implicira, Prvomartovski pokret obilježava se 1. ožujka svake godine. Ovo je u Koreji državni praznik, što znači da je većina ureda i škola zatvorena u spomen na taj dan.

Budući da se to dogodilo 1. ožujka 1919., službeni naziv praznika postao je Dan pokreta 1. ožujka ili Dan pokreta Sam-il (doslovno znači Tri – Jedan ili 1. ožujka).

Dana 1. ožujka 1919., 33 vodeća aktivista Korejskog pokreta potpisali su Korejsku deklaraciju neovisnosti. Njihov cilj je bio stati na kraj japanskoj okupaciji u Koreji.

Nakon toga, preko 2 milijuna Koreanaca sudjelovalo je u preko 1500 demonstracija diljem zemlje, koje je japanska vojna policija pokušala kontrolirati. Ovo je postao najveći nacionalni prosvjed protiv strane dominacije u korejskoj povijesti. Na kraju je bilo oko 7.000 ubijenih, 16.000 ranjeno, a 46.000 uhićeno od strane japanske policije i vojnika. Povrh toga, spaljene su mnoge kuće, crkve i zgrade.

Ovaj događaj izazvao je mnogo promjena u Korejskom pokretu za neovisnost. Mnogi vođe Pokreta 1. ožujka pobjegli su u druge zemlje i tamo nastavili svoj aktivizam. Neki su aktivisti odletjeli u dijelove Kine, poput Šangaja, gdje je konačno uspostavljena korejska privremena vlada.

Dan pokreta 1. ožujka proglašen je državnim praznikom u Koreji 24. svibnja 1949. godine.

Taekwondo klub GROM-CROATIA © 2016 Frontier Theme