Taekwondo klub GROM-CROATIA

Treniraj u GROMU - BUDI KO GROM!

Mjesec: kolovoz 2024.

Novi početak školske godine

Dragi stari i novi članovi,

bliži nam se početak nove školske godine što znaći i novi početak sezoner treninga u našem klubu. Prvi trening u novoj sezoni opdržati će se 05.09.2024. u terminima 18.00-19.00 vrtićanci, 19.00-20.00 mlađi školarci i od 20.00-21.00 stariji školarci. Moloimo sve roditelje i članove da i ove godine uskladite svoje rasporede obveza sa redovnim rasporedom treninga, jer na žalost naši termini su nepromjenjivi. Treninzi će se kaoi do sada održavati na Vrbiku u dvorani Mjesnog odbora Vrbik, Lavoslava ružičke 26, (ulaz sa zadnje strane od igrališta Kalimero). Ujedno smo napravili i novi plakat i letak za klub te se nadamo da će Vam se svidjeti.

Sretan Gwangbokjeol

Dan nacionalnog oslobođenja Koreje državni je praznik koji se slavi svake godine 15. kolovoza i u Južnoj i u Sjevernoj Koreji. Obilježava dan kada je 1945. Koreja oslobođena 35-godišnje japanske kolonijalne vladavine od strane Saveznika. Dan se također poklapa s godišnjicom osnutka Južne Koreje 1945.

U Južnoj Koreji je poznat kao Gwangbokjeol (korejski: 광복절; doslovno Dan kada se svjetlo vratilo). U Sjevernoj Koreji poznat je kao Chogukhaebangŭi Nal (조국해방의 날; doslovno Dan oslobođenja domovine). Naziv Gwangbokjeol koristi izraz “obnova” (복; bog) umjesto “neovisnost” (독립; dongnip) kako bi se naglasilo da je Koreja bila neovisna godinama prije japanske vladavine.

Taj dan obilježava godišnju obljetnicu objave da će se Japan bezuvjetno predati 15. kolovoza 1945. Svim snagama Carske japanske vojske naređeno je da se predaju Saveznicima, a posljednje japanske okupacijske trupe napustile su južnu Koreju do kraja rujna 1945. SAD i SSSR dogovorili su trogodišnje skrbništvo tijekom kojeg će nadzirati uspostavu dviju različitih nacionalnih vlada za Koreju.

Koreja je po prvi put u povijesti došla pod kontrolu strane sile 1910., nakon čega je uslijedilo 35 godina dugo razdoblje okupacije, koje je nadziralo pokušaj iskorjenjivanja korejske kulture i jezika.

Sretan Dan Domovinske zahvalnosti i Dan pobjede te Dan hrvatskih branitelja

SVIM GRAĐANIMA I GRAĐANKAMA REPUBLIKE HRVATSKE SRETAN NAJVEĆI HRVATSKI PRAZNIK DAN DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DAN POBJEDE I DAN HRVATSKIH BRANITELJA!

Proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja održat će se 5. kolovoza u Kninu.

U ranim jutarnjim satima, od 6:30 sati, održat će se tradicionalna budnica ulicama grada Knina, a dolazak uzvanika i sudionika očekuje se do 9:30 sati.

Na Trgu dr. Ante Starčevića kod Spomenika hrvatske pobjede Oluja 95 od 9:00 sati odat će se počast poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima. Vijence će položiti predstavnici obitelji poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja u VRO Oluja, HRVI, ratni zapovjednici i predstavnici udruga iz Domovinskog rata, najviši državni dužnosnici te predstavnici županija i gradova.

Središnja svečanost počinje u 9:40 sati na stadionu NK Dinara, a dio programa koji će se odvijati na Kninskoj tvrđavi pratit će se putem videozida na stadionu i središnjem gradskom trgu.

Na Kninskoj tvrđavi održat će se tradicionalna ceremonija podizanja zastave RH, a na stadionu su predviđena prigodna obraćanja, čitanje povjesnice VRO Oluja te imena poginulih i nestalih u VRO Oluja, uz glazbeni program.

Svečanost na stadionu završava prikazom sposobnosti pripadnika Hrvatske vojske i policije te letačkim programom, a potom će se služiti misa u Crkvi Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta s početkom u 12 sati.

Taktičko-tehnički zbor naoružanja i opreme moći će se razgledati uz ulicu dr. Franje Tuđmana (od kružnog toga prema Trgu dr. Ante Starčevića) i na parkiralištu kod Autobusnog kolodvora od 8 do 16 sati, a u 13:30 sati predviđen je doček maratonaca i biciklista na Trgu dr. Ante Starčevića.

Taekwondo klub GROM-CROATIA © 2016 Frontier Theme