Taekwondo klub GROM-CROATIA

Treniraj u GROMU - BUDI KO GROM!

Mjesec: rujan 2024.

Akcija dovedi prijatelja!

Dragi stari i novi članovi te roditelji,

evo počeli smo sa treinizima i mjesec je rujan, mjesec prijateljstva. Kako smo prošli mjesec započeli sa upisima u novu sezonu treniranja pozivamo i ovim putem sve zainteresirane nove i buduće članove da nam se pridruže u radu i druženju u nadolazećoj školskoj godini. Svim starim članovima omogućujemo da kroz program Dovedi prijatelja! dovedu nove članove i budu nagrađeni za svoj trud. Biti će puno treninga, natjecanja, druženja, izleta i još puno toga. Svi novi članovi imaju pravo na besplatni probni trening kako bi vidjeli odgovara li im naš način treninga i naše trenerice.

DOBRO DOŠLI!

Međunarodni Dan taekwondoa

Međunarodni dan taekwondoa određen je kao 4. rujna, na koji je taekwondo postao službeni olimpijski sport, kako bi se promovirao i povećao interes za taekwondo.
Godine 2008., donošenjem Zakona o promicanju taekwondoa i stvaranjem taekwondo parka, to je postala jedna od državnih obljetnica u Koreji.

Povjest Taekwondo dana

4. rujna 1994.: Odabran kao službeni olimpijski sport tijekom 103. zasjedanja MOO-a u Parizu, Francuska.

25. srpnja 2006.: Međunarodni taekwondo dan proglašen od strane Svjetske taekwondo (WT) skupštine u Ho Chi Minhu, Vijetnam.

22. lipnja 2008.: Stupio na snagu Zakon o promicanju taekwondoa i osnivanju taekwondo parka i proglašen Dan taekwondoa nacionalnom obljetnicom

Svečanost Međunarodnog dana taekwondoa

Kako bi se taekwondo proslavio kao službeni olimpijski sport, svake se godine održava ceremonija kojom se odaju počast i nagrade organizacijama i pojedincima koji su doprinijeli promicanju i poboljšanju taekwondoa.

Datum: 4. rujna svake godine

Domaćin: Ministarstvo kulture, sporta i turizma

Organiziraju: Taekwondo Promotion Foundation, Kukkiwon, World Taekwondo, Korea Taekwondo Association i Korea Taekwondo Association s posebnim potrebama.

Taekwondo klub GROM-CROATIA © 2016 Frontier Theme